Alexandru Rafila explică situația infectării cu Covid-19: ”Spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi”
Alexandru Rafila explică situația infectării cu Covid-19! Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat ce se va întâmpla în perioada următoare în România, din cauza pandemiei de coronavirus.
Nu, măsurile nu se vor relaxa, mai ales că se preconizează ca până spre finalul lunii aprilie să fie o explozie de persoane infectate cu coronavirus. Astfel că, până spre finalul lunii aprilie, vor fi între 12-14.000 de cazuri noi.
„Nu pot să știu când se va opri starea de urgență, dar probabil că vom aștepta 2-3 săptămâni până vom ajunge la maximul numărului de cazuri noi. E important ca acest număr să nu crească vertiginos, să crească la o valoare care să permită asistența medicală corespunzătoare în această perioadă.
Undeva în luna mai, să se permită reluarea activităților. E absolut necesară, lumea își dorește să revină la o situație cât de cât normală, chiar dacă diferită de ceea ce am trăit înainte. Păstrând această distanțare socială, regulile igienice, cred că putem relua activitatea economică. E imperios necesar să ne gândim la modul în care vom funcționa în perioada următoare”, a spus Rafila la Antena 3.
„Probabil că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi. Important e ca numărul de cazuri noi să nu crească foarte mult și nu la persoane care au boli cronice grave”, a adăugat Rafila.
S-a dovedit medical! Dacă suferi de această afecțiune, riscul vital în caz de coronavirus este maxim!
Utlimele date obținute de medici din mai multe țări au ajuns la un rezultat comun: există o afecțiune pe care, dacă o ai, riscul de deces în cazul în care ești infectat cu COVID-19 este uriaș.
Persoanele care au boli cardiovasculare riscă să dezvolte complicaţii cu risc vital şi un risc mortal mult mai mare în cazul infectării cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de medici din numeroase ţări, o grijă deosebită fiind necesară şi în cazul simplei hipertensiuni, relatează WSJ, citat de cancan.ro.
Printre complicaţii se numără stări care generează presiuni suplimentare asupra inimilor, deja suprasolicitate la astfel de pacienţi. Deşi Covid-19 este o boală respiratorie, medicii semnalează din ce în ce mai mult că unii pacienţi dezvoltă complicaţii cardiovasculare precum tulburări ale ritmului cardiac, cheaguri de sânge şi inflamaţii ce generează dureri în piept asemănătoare cu cele ale unui atac de cord, scrie publicaţia The Wall Street Journal (WSJ), informează Mediafax.